Free Web Counter Opties
Opties bij trapliften  

 

Stoelen en zittingen

Hoewel de rit met een traplift maar kort is, zijn de Minivator zitoplossingen zowel comfortabel als esthetisch verantwoord.

Alle zitplaatsen zijn ontworpen om drie keer het maximale gewicht van de traplift te dragen. Dit betekent dat elk model een stabiele ondersteuning bieden bij het op- en, vaak nog belangrijker, het afstappen. De bedieningsknop is zodanig gepositioneerd dat de armleuning vrijgelaten wordt, zodat er optimale steun gegeven kan worden tijdens het op- en afstappen.

De Minivator 950 heeft een beklede rugleuning en zitting en is verkrijgbaar in geweven stof.
De Minivator 1000 en 2000 kunnen worden geleverd met een ruimtebesparende stoel of een luxe stoel. Beide stoelen hebben een beklede rugleuning, zitting en armsteunkussens, welke leverbaar zijn in een keur aan kleuren.

De ruimtebesparende stoel is een smalle stoel en bijzonder geschikt voor gebruik op smalle trappen en voor de lange gebruiker, omdat in beide gevallen de beschikbare ruimte niet geschikt is voor de dikkere luxe stoel.

De luxe stoel heeft een ronde en voorgevormde rugleuning. De extra vulling zorgt voor een goede ondersteuning van de lenden aan het basis van de ruggegraat.

Voor gebruikers met beperkte beweegbaarheid in de knie of heup geeft een sta-stoel het beste comfort. Een speciale zitting geeft steun aan de achterkant van de gebruiker, die nagenoeg staat tijdens het gebruik van de traplift. Minivator is uniek in het aanbieden van een sta-stoel voor een gebogen trap. De sta-stoel kan worden gebruikt met de Minvator 1000 (S3) en 2000 (S4).

Voor gebruikers met een verminderde beweegbaarheid in de knie of heup, die het prettiger vinden om te zitten, is een speciale vaste korte stoelzitting leverbaar voor de Minivator 1000 en 2000. Deze stoel geeft steun aan de achterkant van een gebruiker in zittende positie.

Zowel de Minivator 1000 als de 2000 zijn leverbaar met verbrede armsteunen, die gebruikt kunnen worden om de afstand tussen de armen te vergroten wanneer dit nodig is.

 

Opklapbaar rail-uiteinde

Soms komt het voor dat een hal zodanig is ingedeeld dat de traplift voor een deuropening uitkomt en zo een versperring hiervan veroorzaakt. Dit kan worden opgelost door gebruik te maken van een opklapbaar rail-uiteinde, die omhoog geklapt kan worden wanneer de traplift niet in gebruik is. Zo wordt de deuropening vrij gehouden.

De Minivator 950 kan uitgerust worden met een handmatig opklapbaar rail-uiteinde dat gemakkelijk omhoog en omlaag bewogen kan worden. In opgeklapte positie kan de traplift op iedere plek op de rail geparkeerd worden met behulp van een afstandsbediening. Deze afstandbediening wordt ook gebruikt om de traplift naar beneden te bewegen wanneer het rail-uiteinde naar beneden geklapt is.

De Minivator 1000 en 2000 kunnen ook uitgerust worden met een handmatig opklapbaar rail-uiteinde. Zij werken op een vergelijkbare manier, maar de traplift wordt naar de parkeerpositie gestuurd door het gebruik van een speciale knop op de afstandsbediening. Net als bij de Minivator 950, kan de traplift naar beneden gestuurd worden met de afstandsbediening wanneer het opklapbare rail-uiteinde naar beneden is geklapt.

Als de gebruiker het moeilijk vindt om te bukken, dan is er ook een opklapbaar rail-uiteinde leverbaar dat elektrisch wordt aangedreven. Het opklapbare rail-uiteinde kan dan omhoog en omlaag bewogen worden met een knop op de afstandsbediening. Deze optie is beschikbaar voor de Minivator 1000 en 2000.

 

Draaibare traplift-stoel

Wanneer u bovenaan de trap bent gekomen met uw traplift, dient u de stoel te draaien richting overloop door middel van de draaibare hendel of elektrische bediening.

De Minivator 950 is uitgerust met hendels hiervoor aan zowel de rechter- als de linkerkant van de zitting van de stoel. Om de stoel te draaien dient de linker of rechter hendel naar beneden bewogen te worden. De stoel kan dan gedraaid worden doordat u zich afzet met uw voeten op de voetensteun.

De Minivator 1000 en 2000 zijn uitgerust met hendels welke zich zowel aan de rechter- als de linkerkant van de stoel bevinden. Ze worden bedient door één van de hendels naar boven of naar beneden te bewegen. Net als bij de Minivator 950 wordt de stoel gedraaid doordat u zich afzet met uw voeten op de voetensteun.

Wanneer het lastig is voor u om de stoel handmatig te draaien, dan kunnen zowel de Minivator 1000 als de Minivator 2000 worden uitgerust met een elektrisch draaibare stoel. Deze elektrisch draaibare stoel is gemakkelijk in gebruik. Wanneer de traplift bovenaan de trap arriveert, zal de stoel zich automatisch richting de overloop draaien. De draaibeweging is omgekeerd wanneer de traplift op weg naar beneden gaat.

 

Overzicht van alle opties

  • Elektrisch draaibare zitting
  • Elektrisch opvouwbare voetsteun
  • Verbrede armleuningen
  • Sta-stoel
  • Korte stoelzitting
  • Ruimtebesparende stoel
  • Luxe stoel
  • Opklapbaar rail-uiteinde (handmatig en elektrisch uitvoerbaar)
  • Diverse kleuren rail en stoel